Denkt u er over om een hond te nemen? Dan heeft u misschien veel vragen zoals; welk ras past bij mij of mijn gezin? Welk karakter zou ik moeten zoeken? Waar ga ik een hond halen? Wilt u een pup? Hoe herkent u een goede fokker? Of misschien zoekt u liever een herplaatser of hond uit een asiel?

Bij een volwassen hond zijn karaktereigenschappen al bekend. En is, als het goed is, gesocialiseerd en zindelijk. Maar een volwassen hond heeft al een opvoeding achter de rug. En daarbij misschien trekjes ontwikkeld waar u niet mee om kunt gaan of wat u wilt bijsturen. Een goede fokker vinden is ook best lastig. En hoe kies je een pup uit die bij u en/of uw gezin past? Hoe bereid u zich voor op de komst van een hond/pup?
En als zo’n pupje eenmaal bij u thuis is, hoe moet het dan?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u aan een eerste hond gaat beginnen, dan blijkt het achteraf toch vaak wat minder makkelijk dan gedacht.
Een goede start scheelt een hoop ellende aan verkeerd aangeleerd/ontwikkeld gedrag.
Daaronder valt ook de onzekerheid of te veel zelfverzekerdheid die een hond oploopt wanneer de opvoeding niet zo verloopt als wat de hond/pup nodig heeft.

U kunt al vast heel wat kennis halen uit boeken, maar er is geen enkel boek dat kan zien welke hond of pup bij u past. Wilt u hierover advies? Dan kunt u ook bij ons terecht.
Wij helpen u graag bij het kijken wat voor hond er bij u past.
U kunt wel kiezen voor een ras omdat de raseigenschappen u bevallen, maar daar naast heeft elke hond zo zijn karakter. U denkt waarschijnlijk bij een labrador aan een goedsul, een lieve en makkelijk op te voeden hond. Maar weet u dat bij elke kleur een ander energie niveau hoort? En dat dit ook nog per hond kan verschillen? De bruine staat bekend om zijn ‘luiheid’, de zwarte om zijn hoge energie en jachtdrift en de blonde zit er tussenin. Maar het is ook afhankelijk van voorouders. Er zijn ook energieke bruine labradors en rustige zwarte en hele luie blonde. Het is dan ook belangrijk om te kijken of naast het ras, ook het karakter bij u past.

Neem gerust contact op wanneer u advies wilt en er is ook de mogelijkheid om eventueel mee te gaan naar een fokker of asiel of herplaatser om te analyseren of de betreffende hond bij u en uw situatie past. Na de aanschaf van uw hond of pup willen wij u uiteraard ook graag verder begeleiden bij onze cursussen om een goede baas/hond relatie op te bouwen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s